Στόχοι του Συνδέσμου Φιλίας Εθνών

 Η προαγωγή και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των λαών για την προώθηση των αξιών της Ειρήνης, της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Αμοιβαίου Σεβασμού.

 Ο σεβασμός, η διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των λαών όπως και της σύγχρονης πολιτισμικής παραγωγής .

 Η προστασία του περιβάλλοντος, η επιδίωξη για βιώσιμη ανθρωποκεντρική ανάπτυξη και η μείωση της φτώχειας.

 Η συνεργασία με πρωτοβουλία κορυφαίων στελεχών της πνευματικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής σε τομείς πολιτισμικούς, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς, αθλητικούς και η τεκμηρίωση, επιστημονική έρευνα και μελέτη θεμάτων που άπτονται αυτών των τομέων. Η δια βίου εκπαίδευση, κατάρτιση και η στήριξη μειονεκτούντων ομάδων του πληθυσμού.

 Η επίδειξη αλληλεγγύης, η παροχή βοήθειας για την εκπλήρωση αναπτυξιακών στόχων και κυρίως η συμβολή στην παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής, επισιτιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας προς τους πληθυσμούς αναπτυσσομένων χωρών, προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη αυτών, αλλά και σε επείγουσες καταστάσεις φυσικών καταστροφών.

 Ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων ατόμων, ομάδων ή λαών. Η κατάργηση των διακρίσεων με βάση τη φυλή, το φύλο, το θρήσκευμα ή την εθνική προέλευση.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>