Σε «εικόνες και κόσμους» ταξίδεψαν με τα έργα τους  7 καλλιτέχνες από 4 διαφορετικές χώρες το φιλότεχνο κοινό τους, την Πέμπτη 21 Ιουνίου στα εγκαίνια της Δημοτικής Πινακοθήκης Λέφα στο Ψυχικό.
Την Ελλάδα εκπροσώπησαν η Δήμητρα Λαμπρέτσα και η Φιφή Χατζηστόϊκου, το Ιράν ο Μ.R.Pakravan, το Περού ο Pedro Sanches και η Carmen Rodríguez, τη Ρωσία ο Antonov Valery και η Antonova Nandezhda.
Η Δημοτική Πινακοθήκη πλημμύρισε κυριολεκτικά από κόσμο και πέρα από τα έργα ζωγραφικής, οι επισκέπτες απόλαυσαν και το μουσικό σχήμα του Γιώργου Λυκούρα «Ο Πάπυρος του Fackelman»
Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ο Δήμαρχος Φιλοθέης -Ψυχικού, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι  φορέων του Δήμου Φιλοθέης –Ψυχικού, η Πρόεδρος  του Σ.Φ.Ε  κ. Ευαγγελία Βλυσίδου- Λεονταρίδου & μέλη του Δ.Σ του Σ.Φ.Ε, Η Γεν. Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων κ. Βίκυ Μπαφατάκη, η Πρόεδρος της Πνευματικής, Πολιτιστικής & Κοινωνικής Κίνησης Βορείων Προαστίων κ. Μαρία Αραμπάνου, εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος, του πνευματικού και  πολιτικού κόσμου.

Ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας του Ιράν, Mohomad Resa Pakravan, σπουδαίος καλλιτέχνης της Ιρανικής καλλιγραφίας δήλωσε «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που συμμετέχω στην έκθεση και συστήνω στο κοινό την τέχνη της Ιρανικής καλλιγραφίας. Η τέχνη είναι το καταφύγιο για την ανθρωπότητα. Ως άνθρωπος που αγαπώ την τέχνη, πιστεύω ότι ο Έλληνας αγαπά και  προωθεί την τέχνη, αλλά κι η ίδια η τέχνη εκφράζει την πραγματική υπόσταση του Ελληνικού Πολιτισμού».
Η γνωστή ζωγράφος και σκηνογράφος Δήμητρα Λαμπρέτσα σημείωσε: «Στην έκθεση αυτή εικόνες και κόσμοι, εικόνες και στιγμές αλήθειας γίνονται σημείο συνάντησης διαφορετικών λαών, ίσως… για μια ελπίδα  επαναπροσδιορισμού αξιών σε παγκόσμια βάση».
Η Ελληνίδα ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου τόνισε «Η έκθεση “Εικόνες και Κόσμοι” είχε αντικειμενικά μεγάλη επιτυχία κι ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Η τέχνη είναι ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των λαών. Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι ευαισθητοποιούνται και συμβάλλουν δραστικά στην επίλυση σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων, καθώς επίσης καλλιεργούν την αλληλεγγύη και το ομαδικό πνεύμα».
Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Εθνών, Ευαγγελία  Βλυσίδου – Λεονταρίδου επισήμανε ότι «η έκθεση είναι καταπληκτική, αγγίζει τις καρδιές των ανθρώπων και μάλιστα, όταν συνοδεύεται μουσικά από το εξαιρετικό μουσικό συγκρότημα του Γιώργου Λυκούρα “Ο Πάπυρος του  Fackelman”».

Τους καλεσμένους δεξιώθηκαν οι διοργανωτές με πλούσια εδέσματα, κρασί από το Οινοποιείο Τρουπή, χορηγό της Έκθεσης, και Ξανθιώτικα γλυκά. Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης ήταν το τυπογραφείο “AIXMH” και το «ekptotiko.gr».

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ