Συνέδρια-Ημερίδες-Σεμινάρια-Παρουσιάσεις Βιβλίων

10–11Νοεμβρίου 1997: «Εικαστικές Τέχνες και εκπαίδευση γυναικών». Σεμινάριο σε συνδιοργάνωση με το  Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του  Πανεπιστημίου Αθηνών .

20 – 25  Ιανουαρίου 1998: «Εθελοντισμός και εθελοντικές οργανώσεις». Συμμετοχή σε συνέδριο της Ομοσπονδίας  Μη Κερδοσκοπικών & Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων  Ελλάδας ( Πολεμικό Μουσείο).

10 Φεβρουαρίου 1999: Ημερίδα με θέμα  «Η θέση της γυναίκας στην Κοινωνία». Σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

12 Μαρτίου 2000: Ημερίδα με θέμα «Ρατσισμός-Ξενοφοβία» (Αμφιθέατρο Ιω. Δρακόπουλου – Κεντρικό Κτίριο του Παν/μίου Αθηνών) με ομιλητές Πρεσβευτές Κρατών.

9 Ιουνίου 2001: Ημερίδα  «Αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη» σε συνδιοργάνωση με την Euroclassica & Χιώτικα Σωματεία (Μέγαρο Μακεδονία, Χορηγός: κ. Π. Τσάκος).

3-4 Νοεμβρίου 2001:Ημερίδα με θέμα  «Ο Σωκράτης και η Οικουμενική του διάσταση» με ομιλητές διακεκριμένους καθηγητές Ελληνικών και Ξένων Πανεπιστημίων και Μορφωτικούς  Ακολούθο Πρεσβειών (Μέγαρο Μακεδονία, Χορηγός: κ. Π. Τσάκος).

18 Δεκεμβρίου 2001:Ημερίδα με θέμα «Η συμβολή του Εθελοντισμού και των Εθελοντικών  οργανώσεων στο κοινωνικό γίγνεσθαι» (Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μελισσίων).

13 Νοεμβρίου 2002: Ημερίδα  με θέμα «Ρωσία 2000 – Οδοιπορικό στην Αγία Πετρούπολη» που πραγματοποιήθηκε στην «Ένωση Κωνσταντινουπολιτών» σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Απελαθέντων εκ Τουρκίας. Ομιλητής ο στρατηγός κος Χ.Τόϊλος.

02 Δεκεμβρίου  2002: Ενημερωτικό Σεμινάριο  για χρηματοδοτήσεις   Μη Κερδοσκοπικών Σωματείων &  λοιπών  φορέων  σε  αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών .

05 Δεκεμβρίου 2002: Ημερίδα αφιερωμένη στην γυναίκα επιχειρηματία. Επακολούθησε έκθεση μόδας γυναικείου ενδύματος και κοσμήματος στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ιταλίας.

8 Δεκεμβρίου 2002: Ημερίδα για την επέτειο των 280 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου φιλοσόφου και ποιητή Γρ. Σκοβοροντά σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουκρανίας και τον Σύλλογο Ουκρανοελληνική Σκέψη.

20 Ιουνίου 2003: Ημερίδα  «Θάλασσα – Πολιτισμός -Τουρισμός» σε συνδιοργάνωση με την Πνευματική, Πολιτιστική & Κοινωνική  Κίνηση Βορείων Προαστίων.Πραγματοποιήθηκε στις Σχολές «ΔΕΛΤΑ».Ομιλητές από τα Υπουργεία Ναυτιλίας, Τουρισμού & Πολιτισμού.

2 Φεβρουαρίου 2003: Ημερίδα με θέμα «Αφιέρωμα στα Γαλλικά Γράμματα» σε συνεργασία με το Γαλλικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μέγαρο Μακεδονία, Χορηγός:κ. Π. Τσάκος). Ομιλητές από την Πρεσβεία της Γαλλίας & Καθηγητές Γαλλικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

17 Μαρτίου 2003: Ημερίδα με θέμα «Μετανάστευση και φύλο» . Πραγματοποιήθηκε στις Σχολές ΔΕΛΤΑ με ομιλητές από το Υπουργείο Εξωτερικών.

18 Μαρτίου 2003: Σεμινάριο  με θέμα  «Περιβάλλον και υγεία» . Πραγματοποιήθηκε στις Σχολές «Ωμέγα».

20 Μαρτίου 2004: Ημερίδα με θέμα «Ολυμπιακοί αγώνες και Ολυμπιακό Πνεύμα»  στην Αίθουσα  του Διδασκαλείου Ξένων Γλωσσών  Πανεπιστημίου Αθηνών. Ομιλητές Πανεπιστημιακοί καθηγητές από τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.

02 Απριλίου 2004: Ημερίδα με θέμα «Ο Αθλητισμός από την αρχαιότητα έως σήμερα» &  Έκθεση ζωγραφικής Παλαίμαχων Ολυμπιονικών και Αθλητών Ελλάδας. Πραγματοποιήθηκε   στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.

25 Μαΐου 2003: Ημερίδα με θέμα «Αφιέρωμα στα Αγγλικά Γράμματα» σε συνεργασία με το Αγγλικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιακή Λέσχη Πανεπιστημίου Αθηνών).

22 Μαΐου 2004: Ημερίδα με θέμα Αφιέρωμα στα Γερμανικά Γράμματα» σε συνδιοργάνωση  με το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αίθουσα Κόντου, Κεντρικό Κτίριο Πανεπιστημίου Αθηνών).

22 Μαΐου 2004: Ημερίδα με θέμα «Αφιέρωμα στα Ισπανικά Γράμματα» σε συνδιοργάνωση με το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αμφιθέατρο Ιω. Δρακόπουλου, Κεντρικό Κτίριο Πανεπιστημίου Αθηνών).

22 Μαΐου 2004: Ημερίδα με θέμα Αφιέρωμα στα Ιταλικά Γράμματα» σε συνδιοργάνωση  με το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αίθουσα Κόντου, Κεντρικό Κτίριο Πανεπιστημίου Αθηνών).

11 Απριλίου 2005:Ημερίδα με θέμα «Η Ελλάδα και οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης», σε συνδιοργάνωση με το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών και των Πρεσβειών: Νορβηγίας, Δανίας, Φιλανδίας, Σουηδίας (στην  αίθουσα της «Ένωσης  Κωνσταντινουπολιτών»).

12 Απριλίου 2005: Ημερίδα με θέμα «Κακοποιημένες γυναίκες» στην Αίθουσα Διδασκαλείου Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

12 Νοέμβριου 2005: Παρουσίαση του βιβλίου «Όμηρος, Χίος αοιδός» της συγγραφέως Αθ. Λουτράρη σε συνεργασία με την Ομηρική Ακαδημία «Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός».

14 Νοεμβρίου 2005: Συνέδριο «Αφιερωμένο στον πρώτο πρωθυπουργό της ανεξάρτητης Ινδίας, Τζαβαχαρλάλ Νεχρού» με  πολιτιστική εκδήλωση σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ινδίας (Αίθουσα Τρίτση, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων). Ομιλητές από Πρεσβεία Ινδίας & Πανεπιστήμιο Αθηνών.

02 Φεβρουαρίου 2006: Ημερίδα με θέμα «Περιβάλλον και φυσικές καταστροφές». (Αίθουσα Τρίτση Πολιτιστικό Κέντρο  Δήμου Αθηνών). Ομιλητές Μορφωτικοί Ακόλουθοι Πρεσβειών & Καθηγητές Φυσικού & Γεωλογικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών.

10 Μαρτίου 2006: Ημερίδα με θέμα «Αφιέρωμα στον Κωστή Παλαμά» σε συνεργασία με την Euroclassica (Μέγαρο Μακεδονία, Χορηγός: κ. Π. Τσάκος).

18 Μαρτίου 2007: Συνέδριο με θέμα «150 χρόνια από το θάνατο του Διονυσίου Σολωμού» σε συνδιοργάνωση  με το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ομηρική Ακαδημία. Αίθουσα Τελετών Κεντρικό  Κτίριο Πανεπιστημίου Αθηνών.

20 Μαΐου 2007: Ημερίδα με θέμα «Λάμπρος Πορφύρας. Ο ποιητής με τους μουσικούς στίχους» σε συνδιοργάνωση με την Ομηρική Ακαδημία (Μέγαρο Μακεδονία, Χορηγός: κ. Π. Τσάκος). Ομιλητές Καθηγητές Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

19 Δεκεμβρίου 2007: Παρουσίαση του βιβλίου «Οι ναυτικές σχολές της Χίου» του συγγραφέα Γ Μιχαηλίδη σε συνεργασία με την Ομηρική Ακαδημία (Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»).

27 Ιανουαρίου 2008: Ημερίδα με θέμα «Αφιέρωμα στους Τρεις Ιεράρχες» σε συνδιοργάνωση με διάφορες Πρεσβείες Ορθόδοξων κρατών  και την Ομηρική Ακαδημία
(Μέγαρο Μακεδονία, Χορηγός: κ. Π. Τσάκος).

12 Νοεμβρίου 2008: Ημερίδα με θέμα «Αφιέρωμα στον Ερρίκο Ντυνάν» σε συνεργασία με την Euroclassica (Μέγαρο Μακεδονία, Χορηγός: κ. Π. Τσάκος).Ομιλητές Επιθεωρητές του Ερυθρού Σταυρού.

 20 Μαρτίου 2008:» Εθελοντισμός – Εθελοντικές Οργανώσεις» συμμετείχαν εθελοντικές οργανώσεις (κίνηση για την προσέλευση εθελοντών στην  αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων). Ομιλήτρια η καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου κ.Όλγα Στασινοπούλου.

23 Μαρτίου 2008: Ημερίδα με θέμα «Ήρωες της Εθνεγερσίας» σε συνδιοργάνωση  με την Ομηρική Ακαδημία (Μέγαρο Μακεδονία, Χορηγός: κ. Π. Τσάκος).

10 Μαρτίου 2008: Ημερίδα με θέμα «Ισότητα των δύο φύλων» (Μέγαρο Μακεδονία). Ομιλητές από την Γενική Γραμματεία Ισότητας.

10 Απριλίου 2009: Παρουσίαση του βιβλίου «Ο ιστορικός ναός Αγίου Νικολάου Ψαρρών και ιστορία των Ψαρρών»  του συγγραφέα Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Αρχοντού, σε συνεργασία με την Ομηρική Ακαδημία (Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»). .Απενεμήθη στο συγγραφέα  & λοιπούς επιστήμονες με σημαντική δράση  το  χρυσό  μετάλλιοου του  Σ.Φ.Ε από τον Υπουργό Πολιτισμού Αντ. Σαμαρά.

19 Δεκεμβρίου 2009: Ημερίδα με θέμα «Από την Αθήνα στους Δελφούς: οδοιπορικό στην ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό» σε συνεργασία με τον Mentor και τον Mentor-team (Ξενοδοχείο Hilton). Ομιλητές από τους Δήμους Δελφών & Αλιάρτου, εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού, Καθηγητές από το Οικονομικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο  Αθηνών. Ανακηρύχθησαν επίτιμα μέλη: ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Εμμανουήλ  Μικρογιαννάκης & ο Διευθυντής του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Θεοχάρης Προβατάκης για τη συμβολή τους στον Πολιτισμό.

19 Δεκεμβρίου 2009: Ημερίδα με θέμα «Χριστούγεννα με τον Παπαδιαμάντη: ο πρωτοκάθεδρος της νεοελληνικής λογοτεχνίας» σε συνεργασία με την Ομηρική Ακαδημία (Ξενοδοχείο Hilton).

10 Μαρτίου 2010: Ημερίδα με θέμα «Αφιέρωμα στην γυναίκα». Ομιλήτριες γυναίκες από διάφορα κράτη. Συνδιοργάνωση με Πνευματική, Πολιτιστική και Κοινωνική Κίνηση Βορείων Προαστίων στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.

20 Μαρτίου 2010: Ημερίδα με θέμα «Θρησκείες Κόσμου». Συμμετοχή Σ.Φ.Ε σε συνέδριο μορφωτικού τμήματος της Ιρανικής πρεσβείας.

27 Ιανουαρίου 2011: Παρουσίαση  βιβλίου του  Καθηγητή  Χειρουργικής  του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασιλείου Κέκη με θέμα «Καππαδοκία: από γης και ουρανού». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο «Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός».

26 Φεβρουαρίου 2011: Ημερίδα «Αφιέρωμα στον Παπαδιαμάντη». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μακεδονία. Χορηγός κ.Π.Τσάκος.

10 Ιουλίου 2011: Ημερίδα με θέμα «Φυσικές Καταστροφές και Περιβάλλον» . Σε συνδιοργάνωση με την Πνευματική, Πολιτιστική & Κοινωνική Κίνηση Βορείων Προαστίων & τη  Βουλγαρική Κοινότητα.

10 Οκτωβρίου 2011: Ημερίδα με θέμα «Αφιέρωμα στα 145 χρόνια από τη γέννηση του Χρυσοστόμου  Σμύρνης» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πεντέλης με τη συμμετοχή της Βυζαντινής Χορωδίας της Ενώσεως Μικρασιατών.

 24 Νοεμβρίου 2011: Παρουσίαση βιβλίου του λογοτέχνη  (μέλους του Σ.Φ.Ε)  κου Σ. Καραβόλου στο «Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός».

9 Δεκεμβρίου 2011: Συμμετοχή στην Ημερίδα του Ι.Κ.Υ αφιερωμένη στους Εθελοντικούς Οργανισμούς (στην Τεχνόπολη, Γκάζι).

15 Δεκεμβρίου 2011: Συμμετοχή στην διαθεματική  ημερίδα  του Ι.Κ.Υ με θέμα «Διά βίου Μάθηση και εθελοντισμός» «Μαθαίνω, συμμετέχω, προσφέρω»  στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

19 Μαρτίου  2012: Ημερίδα  αφιερωμένη στην Καππαδοκική γη  & παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Κέκη Βασίλη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό.

24 Απριλίου 2012: Παρουσίαση βιβλίου «Οι Καρυές της Χίου», σε συνδιοργάνωση με την Ομηρική Ακαδημία και Σωματεία από τη Χίο. Συμμετείχε η χορωδία της Πνευματικής Κίνησης στο «Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός».

21 Οκτωβρίου 2012: Ημερίδα  αφιερωμένη στο «Νικηφόρο Βρεττάκο »  σε   συνδιοργάνωση  με την EuroclassicaΠραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μακεδονία, χορηγός  Π. Τσάκος.

 21 Δεκεμβρίου 2012:  Ημερίδα με θέμα « Η συμβολή της εκπαίδευσης στην καταστολή της εγκληματικότητας»  σε συνδιοργάνωση με τους Συλλόγους «Προστασία» & «Συμπολιτεία» στο  ξενοδοχείο Hilton με κεντρικό ομιλητή τον Καθηγητή Πανεπιστημίου κον Ιωάννη Πανούση.

 22 Δεκεμβρίου 2012: Ημερίδα με θέμα « Οικονομική Κρίση, Οικονομικές, Πολιτιστικές & Κοινωνικές Επιπτώσεις & Ευκαιρίες Ανάκαμψης» στο ξενοδοχείο Hilton σε συνεργασία με άλλους φορείς  στο πλαίσιο του «5ου   Φεστιβάλ Εθελοντισμού χωρίς σύνορα, Έλληνας Πολίτης –Ευρωπαίος   Πολίτης». Κεντρικός ομιλητής ο δημοσιογράφος κος Σταύρος Λυγερός & τα μέλη του Σ.Φ.Ε  Ι.Μήτσιος & Β.Μπαφατάκη.  

29 & 30 Μαρτίου 2013: Επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Μικρασιατικός Ελληνισμός & Πολιτισμός»  στο αμφιθέατρο AULA   της  Φιλοσοφικής  Σχολής υπό  την Αιγίδα της Κοσμητείας  της Φιλοσοφικής  Σχολής  του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με Πνευματική, Πολιτιστική & Κοινωνική Κίνηση Βορείων Προαστίων, Μικρασιατικούς & λοιπούς  φορείς.Εισηγητές:  Ακαδημαϊκοί, Καθηγητές Πανεπιστημίου & Ειδικοί Ερευνητές. Παράλληλα βραβεύθηκαν  & ανακηρύχθηκαν επίτιμα μέλη του   Σ.Φ.Ε οι διακεκριμένοι Μικρασιάτες  Ακαδημαϊκοί : Κ.Δεσποτόπουλος, Π. Λιγομενίδης,  Ι. Παρμακέλης &  ο  Μ.Θεοδωράκης, ο  Λ.Εφραίμογλου & το  Ίδρυμα  Μείζονος Ελληνισμού,η δημοσιογράφος  Ε. Μπίστικα &  η σκηνοθέτης Η. Σγουράκη.
Επακολούθησε   Πολιτιστικό Πρόγραμμα με χορούς Μικράς Ασίας από δέκα   Μικρασιατικούς φορείς, Μικρασιατική Γευσιγνωσία & Ψήφισμα προς το Υπουργείο Παιδείας για ίδρυση  τμήματος
Μικρασιατικών Σπουδών.
6 Απριλίου 2013:  Παρουσίαση βιβλίου «Το στοίχημα της Αναγέννησης.Το διεθνές περιβάλλον,η Ευρώπη & το μέλλον  της Ελλάδας» του Πολιτικού Επιστήμονα- Διεθνολόγου κου Ι.Μήτσιου σε   συνεργασία με το Δήμο Πεντέλης στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Ενότητας  Μελισσίων του Δήμου  Πεντέλης.
26 Μαϊου  2013:  Ημερίδα για  τον εορτασμό  του έτους «Κωνσταντίνου Καβάφη» στο «Ίδρυμα Τσάκου»  σε συνδιοργάνωση με την Euroclassica  & Χιακά Σωματεία.
26 Ιανουαρίου 2014:  Ημερίδα  αφιερωμένη στην εκπαίδευση  & στον Κοσμά Αιτωλό. Σε  συνδιοργάνωση με την Euroclassica & Χιακά Σωματεία.
Βράβευση της αειμνίστου Στέλλας  Μονογυιού-Φράγκου, Μαρίας Τσάκου & Ιδρύματος Τσάκου. Βράβευση & ανακήρυξη επιτίμων  μελών του Σ.Φ.Ε κας Μαριέλας  Βαρώνη & κας Νίκης Σκαρβέλη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο «Μακεδονία», χορηγός Π.Τσάκος)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>